Spring naar inhoud
Tags

On The Inside

23/06/2022

Can you smell the fashion being made here? Vandaag was het werk bezoek dat op de planning stond. De fotograaf moest een paar opdrachten bespreken én mits hij me niet aan men lot wilde overlaten (Angela en Kurt gingen naar een andere runway kijken) mocht ik mee, maar het was duidelijk: stil zijn, mooi wezen en zwijgen! Yep, dat kan ik 🙂 (af en toe toch…)

Alles ziet er verbazingwekkend (voor mij dan toch) kraak net uit en het ruikt er lekker 🙂 Ja dat doet ook véél als ge ergens binnenkomt. De receptie is simpel, minimalistisch, maar erg stijlvol. Ze gaan er nog een moderne, gloednieuwe zetten, maar voor het moment is deze goed genoeg. Bij de eerste gelegenheid die ik krijg neem ik er van op de eerste verdieping een foto van. Het liefst zou ik de stijlvolle dame haar plek willen inpikken en mijn voeten zelf op het zachte velletje wrijven. Ik had er thuis ook zo ééntje, dat Luca aangeslagen heeft en we neerleggen voor de stoof wanneer deze aan is. Dan ligt ze daar zo graag op en wanneer ik probeer er mijn voet op te wrijven (oh zo zacht) duwt ze met haar poot, mijne voet weg… slim baasje ondertussen om iets duidelijk te maken.

Ik hoor een lichte fluittoon, kijk om en zie de fotograaf met de wijs en middenvinger, van de ogen naar mij een beweging maken in de zin van “ik hou je in’t oog, manneke” en doet me tekens dat ik moet volgen. We komen voorbij bureau’s en discreet maak ik foto’s.

In verschillende ruimtes, waarvan je in eerste instantie zou verwachten dat ze ergens in ne kelder, in een donker gat zitten, is m’n bezig met fotoshoots en MOET je muisstil zijn.

De mannen zijn er erg sterk in de minderheid en dat maakt me ergens wel wat ongemakkelijk, zij die er wel zijn, zijn druk bezig alsof hun job er van afhangt en een babbeltje slaan is dan ook uitgesloten. Ik hoor nog steeds stil te zijn en te zwijgen. Wanneer de fotograaf me zegt waar ik kan wachten op hem omdat hij zaken moet bespreken (en ik daar niet bij hoef te zijn), voel ik me voor het eerst uit mijn element. Ik krijg zijn smartphone mee om te bewaken, hij wil géén afleidingen.

Gelukkig heb ik mijn spullen bij en neem plaats aan de andere kant vanwaar de mannen werken, in een hoekje, waar ik mezelf kan bezighouden terwijl ik moet wachten. Gelukkig heb ik mij in het zwart/grijs gekleed en kan ik gemakkelijk in het decor opgaan zonder écht de aandacht naar mij te trekken. Een dame is zo vriendelijk om op mijn vraag een foto van mij te nemen. Ik kan me dan evengoed met mijn logje bezighouden.

Wanneer ik de foto op de Macbook bekijk, bemerk ik dat ik al een hele dag zonder kousen aan loop en verbazingwekkend geen pijn aan mijn hielen heb. Bij sommige mannen, zoals de fotograaf, staat dat héél sexy, maar ik heb altijd al, vanaf de moment dat het mode werd, een afkeer gehad van mannen die in pak met blote voeten in schoenen rondlopen, ergens heb ik altijd gevonden dat dit vloekt en niet hoort én kijk mij nou, ik ben’t nu zelf aan’t doen…

In de reflectie van mijn scherm bekijk ik mezelf en merk dat de fotograaf best een invloed geeft op mij, hoe erg ik dat ook wil ontkennen én wil zeggen da’k mijn eigen ding doe, wat ook wel zo is, kan ik niet ontkennen dat ik aan’t veranderen ben. Ik draag schoenen zonder kousen (oeh, de gruwel !!!), draag terug mijn duimring van Thierry Mugler, let meer op mijn uiterlijk en verzorg me meer (toch meer dan anders in elk geval), draag terug (bij momenten) een horloge, wat ik al jaren niet meer deed en neem meer mijn Macbook in een zijtas met schouderriem met me mee (wat ik vroeger ook nooit zou gedaan hebben). Ook thuis bemerk ik dat ze zien dat ik aan’t veranderen ben, maar zeggen er bewust niets van om bepaalde confrontaties te vermijden.

Nu alleen nog een job vinden, om van het gevoel af te komen da’k op een ander zijn kap leef…

10 reacties
 1. Wat vind je van Cesar Casier, ons Belgisch topmodel ? Ik vind hem héél knap 😉 En vréé wijs want het is ne Gentenaar 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • Over dat vree wijs, valt ferm te discussiëren, zou ik zeggen. Het is niet omdat iemand Belg is, een schoon lijf én uitstraling heeft, dat hun dat effectief ook écht mooi maakt, qua persoonlijkheid dan.

   Ik heb van Cesar Casier (34) TopModel/Ontwerper al uitspraken gelezen en gehoord van anderen, zoals dat ie in een interview zei dat ie weg zapt op TV van domme, lelijke mensen uit “komen eten” of “Temptation Island”… Ik ga niet ontkennen dat Temptation Island niet bepaald een hoog niveau heeft, maar om dan ook nog even eigen volk voor dom en lelijk te gaan schofferen, gewone mensen eigenlijk die in de verste verte niet aan zijn uitstraling of ervaring kunnen tippen… da’s in mijn ogen toch wel érg laag tegen de grond om mensen te pakken op dingen waarop ze zich niet kunnen verdedigen… Zegt trouwens ook véél zo”n uitspreek over hoe ie naar anderen kijkt én bijgevolg hou ik graag zo’n mensen op een héél verre afstand…

   Ik denk dat je mij wel snapt…

   Like

 2. Je ziet er echt uit als een topmodel. 😀

  Geliked door 1 persoon

 3. Mooie foto van jou hoor! Alleen spijtig dat je gezicht er niet op staat.😉

  Geliked door 1 persoon

 4. Leuk dat je ons laat meekijken in een wereld die eerlijk gezegd ver van mijn bed staat. Toch leuk om lezen en zien.

  Geliked door 1 persoon

 5. Wat een heerlijk leven lijkt dat. Lijkt dat, zeg ik wel want gaat je fantasie niet een beetje met je op de loop? Het is allemaal zo fantastisch wat er nu gebeurt dat het bijna irreëel is.
  En, als ik je een raad mag geven, pas op met foto’s posten die je van het internet neemt. Die foto van ‘jou’ zonder sokken bijvoorbeeld, als ik die googel, dan zie ik identiek dezelfde foto op een buitenlandse (Poolse?) site als reclame voor een Philip Loren pantalon.
  Pas daar mee op. De meeste foto’s zijn auteursrechterlijk beschermd en dat kan je veel, heel veel, geld kosten als je daarmee gepakt wordt.
  Je moet dit niet publiceren hoor. Dit is gewoon mijn gedacht dat ik – na heel lange tijd – niet meer voor mezelf kon houden.

  Geliked door 1 persoon

  • Ik ben niet iemand die een bericht van iemand gaat deleten, omdat het niet positief overkomt, zo ben ik niet, maar bedankt voor het advies.

   De foto van “mij” zonder sokken aan, is inderdaad géén recente foto, maar wel van mij, die ondertussen al bijna zo’n 5 jaar oud moet zijn nu.
   De t-shirt is van Adidas (waar het logo merk aan de binnenkant onder het nek etiket staat (mocht men dat ook willen in twijfel trekken); de broek is inderdaad van het merk Philip Loren (fantastische stretch broeken die ENORM lang mee gaan én waar ik erg tevreden over ben (dit is geen reclame die ik nu maak)); De schoenen zijn van Black Suede with Natural Sole van het merk Asos Monk Shoes.

   De fotoshoot waarvoor deze foto gemaakt is, was contractueel in eerste instantie voor Asos Monk schoenen. De rechten, die afgekocht zijn van mij om te gebruiken voor 1 jaar, zodat Philip Loren en Adidas deze ook konden gebruiken, vervallen na 1 jaar en dan kan iedereen die foto gebruiken om mee te doen wat ze willen.

   De foto staat ondertussen al op héél wat andere sites ook heb ik gemerkt, want normaal hou ik mij daar niet mee bezig met dat op te volgen en bij te houden. Zelfs al foto’s van mij gewatermerkt gevonden op Dreamstime.com waar je eigenlijk de foto moet aankopen om het water merk weg te krijgen.

   Ik had onderdaad beter de quasi zelfde foto gebruikt die de dame van mij genomen had, zelfde kleding maar waar ik er naar mijn oordeel, beter op stond dan de “oude” foto.
   De fotograaf had me daar ook al over raad gegeven en aangesproken (met alle goede bedoelingen hoor), zéker omdat ik niet iemand ben die Instagram, Facebook en andere gebruikt en erg graag uitpakt met de fotoshoots/spotjes/opnames die ik doe. Mits ik de ervaring heb en het daar voor mij stopt, is het steeds mijn woord tegen dat van een ander die een foto van mij ergens vond.

   Wat je advies over auteursrechtelijke bescherming betreft, dat klopt, daarin heb je gelijk, daarom dat ik toen in NY er ook de namen van de modellen er bij gezet heb. Wat op zich eigenlijk een raar gegevens is, want eigenlijk kan in theorie de dame die de foto van mij, voor mij nam, mij aanklagen als ik die foto zou gebruiken. Té gek voor woorden natuurlijk, maar gelukkig ben ik niet ZO populair dat ik de behoefte voel om dagelijks met foto’s uit te pakken, al dan niet door mezelf genomen om op sociale media te gooien.

   Nu, dit allemaal gezegd zijnde, Ik laat mensen graag eens zien in welke werelden ik kom, alleen hebt ik er té weinig bij stil gestaan, dat de dingen die ik allemaal al gedaan heb, waarvan ik niet meteen altijd foto’s online gooi, dat je tegenwoordig kennelijk moet kunnen “bewijzen” dat jij dat bent of dat je het effectief gedaan hebt.

   Ik heb de ervaring en dat is voor mij het belangrijkste, iedereen mag van mij geloven (of net niet) wat ze zelf willen, ik laat iedereen daar in zijn waarde in.
   Wie mij ziet op een blog meeting of wanneer ik eens met mensen afspreek, zal wel zien wie ik ben.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Welkom op Karels WP

wil van mijn bezoekers een glimlach ontfutselen

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

de Fruitberg

Ecologisch fruit uit eigen tuin

REBBELTJE

Yep it's me

Mrs brubeck vertelt verder...

Life of a happy 50+ woman

't SchrijfNest

vanuit verwondering en bewuste aandacht naar creativiteit en reflectie

Het leven van een prille vijftiger

So Close & Yet So Far...

Give A Smile Everyday

Give one. Get one.

Robin Schrijvers

Simpel, diep, vol inspiratie

peterbake

The greatest WordPress.com site in all the land!

Affodil houdt de natuur in de kijker

Het leven in de natuur en binnenskamers

Matroos Beek

Grensgevallen

saania2806.wordpress.com/

Philosophy is all about being curious, asking basic questions. And it can be fun!

Dit is Leen

een blog over vanalles: lezen, groener leven, op zoek gaan naar mezelf, eten, mijn moestuin

De dingen des levens !

Dagdagelijkse dingen die je nergens anders leest.

BERTJENS

Zij. Diversen.

Come join in

Dingen, gebeurtenissen die ik door mijn ogen zie en filter naar hier.

Miss B Blogz Thingz Over...

Girlz Talk with the Girlz Shoplogs Reviews Tea Time Musthave Alerts Real Talk

Life in words Part II

Het leven zoals het is als 40+er

naast mijn schoenen

Love Everlasting Courage

Menck Weserhütte

Georganiseerde spontaneïteit.

GoAnnelies

Passie als toverwoord

Yakymour

Beauty, fashion, beauté, art and lots of love

aklosblog

Tijdreizen

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Mijnnikonenik a way of life

fotografie: Joke Devliegher

Liquid skies

Silent people have the loudest minds

Screendependent

Alles over films, series en meer

Thomas Pannenkoek

Een Simpele Ziel ondergaat zijn leven

Deborah Hamar

Just me . . .

kribbels uit mijn leven

een kijk in mijn gedachten en de gebeurtenissen uit mijn dagelijks leven, heel gewone dingen, misschien ook wel heel bijzondere......

Walt's Hoekje

Gewoon omdat het kan

DOLDRIEST

woordspel in beeld

tiny blogt

Tiny kan van alles iets en van niets alles.

Beaunino

Gewoon doorroeien!

elegant slumming

So Close & Yet So Far...

Life is a garden of Quotes

Over het dagelijkse leven, over reizen en lezen, over koken, over het lief , gewoon over het leven

%d bloggers liken dit: