Spring naar inhoud

De Adecco Perikelen (3)

22/12/2015

Ik blijf van die dingen meemaken die té frappant voor worden zijn. In April van dit jaar beschreef ik hier op m’n blogje mijn ervaringen met Adecco Zottegem. (zie hier en hier)

Een tijdje geleden liet een blogster die zelf ook consulente is, weten dat ze dit zou aankaarten bij een verantwoordelijke als voorbeeld van hoe het niet moet. Ik twijfel er ook géén seconde aan dat ze dit met de beste bedoelingen zei en zal gedaan hebben. Maar die goede bedoelingen hebben toch een raar effect gehad.

Gisteren kreeg ik dus van een (oud)-consulente die nu op de klachtendienst werkt een telefoontje…  Er was een screenshot van mijn blogje tot bij hun geraakt en na wat zoekwerk, wees m’n bij Adecco Zottegem met de vinger naar mij (zo van, den dienne moet dat zijn). Ik heb er géén enkel probleem mee dat m’n weet wie ik ben of wie er achter het blogje zit, maar ik blijf het frappant vinden dat ze wél het nodige opzoekingswerk én tijd kunnen steken daarin maar voor andere dingen…

Adecco

Men had dus al contact opgenomen met het kantoor in Zottegem en daar werd alles wel wat genuanceerd en is het dé fout van een stagiaire… Weer eens typisch… Ik heb met de dame van de klachtendienst in kwestie nog over toestanden gesproken bij andere kantoren. Héél vriendelijke en begripvolle dame, maar natuurlijk (en dat zei ik haar ook) zal dat niet véél uithalen met te vragen wat ze voor mij kan doen, als de mentaliteit bij de kantoren niet gaat veranderen ; als ze niet minder wereldvreemd worden wanneer iemand géén uitkering meer krijgt ; als er niet meer gezond boerenverstand bij consulentes aanwezig is ; als ze u niet zomaar laten afkomen als ze al 4 of meer dagen op voorhand weten dat de klant de betrekking ingenomen heeft én ze alles niet blijven nuanceren.

Persoonlijk denk ik niet (niet da’k daar wakker van lig, maar het blijft een pijnlijk bewijs van de mentaliteit die ik aanhaalde) dat ik niet veel meer zal horen van Adecco in’t algemeen én zal het terug zo iets zijn lijk in 2004 zijn, toen ik een klacht indiende tegen Adecco Office Gent omdat deze mij weigerden voor te stellen voor een job waarvoor ik volledig voor in aanmerking kwam, omdat ze vonden dat ze niet genoeg referenties konden nemen met mijn interm-verleden. Bij Federgon, moeten ze toen ferm goed gelachen hebben met de zaak, want ik werd 9 maanden lang van’t kastje naar de muur gezonden toen ik de zaak opvolgde, om uiteindelijk na 1 jaar én 2 maanden een brief te krijgen waarin het kantoor over de hele lijn gelijk kreeg en ik overkwam als ne zielige klager die beter werk zou zoeken dan zich daar mee bezig te houden.

Nadien (je kan dat niet bewijzen, maar ge moet daarvoor heus géén universitair iemand zijn om dat aan te voelen) was ik precies persona non grata en kreeg ik standaard al reactie op sollicitaties dat ik niet in aanmerking kwam, ook als ik de job al uitgeoefend had… ’t grappige is dat ge dan altijd zulke zaken moogt aanklagen, maar wat zijt ge als sollicitant daar meer mee? Ge krijgt dan “achter de rug” de stempel van klokkenluider (zéker als ge die praktijken in de media aandacht zou brengen) en de stempel persona non grata én wat zijt ge dan als werkzoekende meer? Maar toch fijn dat ge daar moogt over “klagen” hé?

Ik blijft het dan ook raar vinden om mensen te horen zeggen dat ge op alles gelijk hebt, dat ze zelf een toenemende trend van zulke klachten merken over hun kantoren en consulentes, maar er kennelijk niet écht iets verandert op mentaliteitsvlak…

Goe bezig zou ik zeggen.

Advertenties
6 reacties
  1. JoJo permalink

    Nou, ook dit stukje weer met verbazing gelezen…….

    Liked by 1 persoon

  2. Ik ben er 99% zeker van dat wanneer ze weten wie je bent, dat ook hier je neit meer verder geholpen zal worden. Mensen gaan in plaats van de dialoog aan en oplossingen zoeken, op hun tenen getrapt zijn – de fout niet inzien en jou een ‘kakker’ vinden. Het is kleingeestig en debiel.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Christophe Wallecan

De blog van een marketing student

Vie de Julie

Vie de Julie

Binnenstebuitenboel

Leef achterstevoren!

Liquid skies

Silent people have the loudest minds

Talk About Style

Blogger over alledaagse dingen.... maar dan anders!

Screendependent

Alles over films, series en meer

COS

cosblog.org

Kimdonz

Lifestyle blog

Thomas Pannenkoek

Een Simpele Ziel ondergaat zijn leven

ratjetoe4u

So Close & Yet So Far...

De Hipste adresjes van Gent

We moved to http://hipsteadresjes.gent !

van dichtbij

over het zout op m'n huid, spruitjes met spiegels en de rammelende rest

Morgaine's Passions

Live life to the fullest

MetroPaul

Nederlandstalig blog, sinds 2008

ZoSammieEnzo

Een spontane vrolijke lifestyle blog met humor.

Deborah Hamar

Just me . . .

Adam op Verkenning

Een getrouwde man op verkenning.

MichielZiet

Dagelijkse dingen die soms bijzonderder lijken dan je denkt.

kribbels uit mijn leven

een kijk in mijn gedachten en de gebeurtenissen uit mijn dagelijks leven, heel gewone dingen, misschien ook wel heel bijzondere......

Walt's Hoekje

Gewoon omdat het kan

DOLDRIEST

woordspeler

Margo Hermans

Blog what you live; don't live to blog.

Annelyse

altijd op zoek naar een nieuw project

Tales from the Crib

Putting the sfeer in blogosfeer since 2004

tiny blogt

Tiny kan van alles iets en van niets alles.

Wilco's Charity Challenge

12 maanden ... 52 opdrachten ... 1 goed doel: Right To Play

Fashionlifestyleblog

So Close & Yet So Far...

Darling Doormat

Wit and Shit on Crete

overgangsritueel

from genesis to revelation

Lukas Lauridsen

So Close & Yet So Far...

elegant slumming

So Close & Yet So Far...

Life is a garden of Quotes

Over het dagelijkse leven, over reizen en lezen, over koken, over het lief , gewoon over het leven

%d bloggers liken dit: