Skip to content

Solliciteren In Brussel (6): Where No Wildcard Has Gone Before

30/04/2015

Vroeg opgestaan, me klaar gemaakt, m’n blogje nog bekeken én richting station om de trein naar Brussel te nemen. Vroeg aangekomen in Brussel want ik wilde nog even bij Randstad Munt Brussel binnen springen. Ik had ze na m’n afspraak met “Bedrijf B” uit Vilvoorde niet meer kunnen aan de lijn krijgen én als ik beloof om feedback te geven dan doe ik dat ook. Uiteraard ben ik eerst even bij de Starbucks binnen gesprongen voor mijne warme chocomelk 🙂  Ik was al eens van plan geweest om eens zo’n beker van Starbucks te kopen, maar dan bedenk ik me dat ik toch nog altijd tevreden ben met mijn eigen lievelingsversie van die beker die je hieronder kan zien 🙂

20150427_114139

Ondertussen was het tijd om naar “Bedrijf A” te gaan. Geografisch sterk? zéker. Plan lezen? no problem. Laat het aan Wildcard over om als ge een planneke hebt met de voordeur er op, om de achterdeur te vinden… Ik werd dan ook vriendelijk met een security escorte naar de voordeur gebracht waarna ik het gevoel had dat ik S.H.I.E.L.D. Headquarters binnenstapte. (Ja, I know, het fantasie departement doet soms eens overuren, maar ik moet nu ook weer zien hoe ik alles zeg)

Camera’s op elke hoek, vergrendeling en security van deuren… ik keek mijn ogen uit. Even aanmelden… Yep de afspraak van Wildcard stond op file 🙂 Alles afgeven en in bakjes leggen… de security kerel bekeek mijn “oude” gsm bedenkelijk. “bezuinigingen?”, grapte ik lachend. Hij moest ook eens lachen. Ik had vroeger in Brussel altijd ne smartphone bij, tot ik die eens in een gehaast zijn, in mijne jaszak gestoken had en pas op de trein merkte dat ik bestolen was. Hele miserie om gsm en kaart te laten blokkeren en sindsdien pak ik altijd zo’n “oude” gsm van 20 euro mee als ik naar Brussel moet. Beter dat dan bestolen worden van een smartphone van 600 euro…

Maar bon, ik ben aan het afdwalen. Alles werd gescanned zoals op een luchthaven. Yep die ideale maten, die gestroomlijnde taille… Wildcard staat on file, maar dan zonder geld… mijn portemonnee en mijn stukken van 2 euro deden telkens het alarm afgaan, dat was minder, dus mijn portemonnee/geld + gsm en je raad het nooit… mijn TikTak snoepjes met munt smaak… dodelijk gevaarlijk, mochten niet mee binnen met mij. Zelfs mijn bril wilde een strak in het pak uitziende Marine kerel scannen, maar bij het zien van het logo op mijnen bril, was dat niet meer nodig.

Laat het nu juist voorvallen dat het logo van Armani brillen (thanks Armani voor een arend logo te kiezen dat op dat van S.H.I.E.L.D. lijkt) gekend is én super vriendelijke dame die je goed kan vergelijken met Pepper Potts uit Iran Man 3, kwam me mijn badge geven en begeleiden naar mijn afspraak. Yep, Agent 00Wildcard is in the building 🙂 Leger, Marine, Security (met wapens) bekeken me van kop tot teen (ook naar mijnen badge natuurlijk) om mij samen met de Miss Potts versie te begeleiden naar de afspraak. Wow, voelde ik me even lekker belangrijk 🙂 Ja, ’t mag gezegd worden hé.

shield logo

Het verschil van mentaliteit was er ENORM voelbaar. Ik kreeg lof over mijn CV en de vele ervaringen die ik had opgedaan. Het gaf me ook het gevoel dat ik aan de verkeerde kant van de wereld geboren ben, daar stellen ze iemand met mijn ervaring op prijs, hier in België mankeert ge iets fundamenteel in de bovenkamer als ge géén 10 jaar in dezelfde job op je CV staan hebt… Natuurlijk moet ik ook eerlijk toegeven dat het feit dat ik bij een grote speler op computervlak gewerkt heb in het verleden, mijn CV nu enkel maar deed blinken… Het gesprek ging natuurlijk over de job waarvoor ik kwam, mijn informatica en technologie skills en veel meer.

Uiteraard zou er nog een background check gebeuren, maar geen nood, uw teer geliefde Wildcard is clean, witter dan wit, zelfs zonder Dash. Alleen jammer dat dit gebeuren toch nog een goede maand zal in beslag nemen… Niettegenstaande dat m’n al héél snel liet blijken na het testen van mijn verschillende talen die ik spreek en machtig ben, dat ik in de smaak viel, kon men het zéker begrijpen dat ik ook nog met andere betrekkingen bezig ben. Men kan natuurlijk van Wildcard niet verwachten dat hij nog een maand met de duimen gaat draaien, in de hoog van dat het positief gaat zijn.

Ik besef dat ik hierdoor misschien niet enthousiast over kom, maar eerlijkheid duurt nog steeds het langst lijkt me toch. Het was een speciale ervaring, niet iets waar ge alle dagen komt en waar ik zéker de ogen uitgekeken heb. Tijd om Ion Man 3 nog eens te bekijken op DVD… One can dream, right? 😉

Advertenties
24 reacties
 1. My God… de security, is die baan bij het EU hof of zo? hahahaha

  En je hebt gelijk, een maand langer wachten is wel lang en ik heb het ook eerder meegemaakt, tijdens een gesprek helemaal enthousiast alsof je het al geworden bent en dan achteraf, de dame na jou, was net even beter, ik bedoel… sjonge.

  X

  Liked by 1 persoon

 2. Spannend voor je, wil je daar echt graag werken, met al die beveiliging 😦 Geef mij maar lekker informeel, maar ik zit dan ook in een andere branche. Misschien is het voor een IT-er juist een hele uitdaging. Ik wens je veel succes 🙂

  Liked by 1 persoon

 3. Spannend! hihiihih…moest zo lachen om het tic tac stukje! 🙂

  Liked by 1 persoon

 4. petraobryan1962 permalink

  Jammer dat je niet door bent. Dromen komen ook wel eens uit. Vergeet niet dat de aanhouder wint. Is het niet nu, dan wel op een ander moment. Ik hou me in dat soort situaties altijd vast aan de gedachte dat er dan vast iets voorbij komt wat nog beter bij mij past. Niet stoppen met dromen hoor!

  Liked by 1 persoon

  • Nee, ik snap wat je wilt zeggen, maar ik ben ondertussen al een héél lange tijd aan’t solliciteren… Er mag dus wel eens wat uitkomen.

   Like

 5. Aah wat jammer dat het niet is gelukt en dat je niet bent aangenomen! Er komt snel iets op je pad hoor, dat weet ik zeker. Toffe beker trouwens.

  Liked by 1 persoon

 6. Klinkt heel bijzonder 🙂 Maar ik ga voor je hopen dat het hem woord je klinkt namelijk stiekem toch best enthousiast 😉

  Liked by 1 persoon

 7. En er zullen vast heel veel sollicitanten geweest zijn. 500 brieven of zo op 1vacature schijnt tegenwoordig heel normaal te zijn. Alleen maar een kwestie van tijd dus nummer Twee;-)

  Liked by 1 persoon

 8. Ohhh…ik heb teveel thrillers gekeken met FBI mannen 🙂 ik probieer me een voorstelling te maken hoe jij daar hebt gestaan terwijl ze alles- incl. tiktaks- van je willen zien en afpakken; ook al was het tijdelijk.

  Ik stel me zo voor dat het een prestigieus bedrijf is. Ik hoop dat het positief uitpakt. toitoitoi

  Liked by 1 persoon

  • Hmmm, je komt al wat in de buurt 😉

   Nee, helaas niet, ze kozen voor een andere kandidaat, desondanks dat alle schriftelijke en mondelinge testen goed waren. De eeuwige 2de 😦

   Like

   • Waardeloos zeg! ze hebben overhaast gehandeld…kan niet anders. Jouw background check zou toch ongeveer een maand duren?

    Liked by 1 persoon

    • Ja dat dacht ik ook, het verbaasde me dan ook dat ’s avonds Randstad me opbelde dat ik het niet geworden. Toen ik vroeg uit pure nieuwsgierigheid hoe dat kwam (gezien mijn goede resultaten) kreeg ik nogal op een geërgerde manier te horen dat ze voor iemand anders gekozen hadden…

     Liked by 1 persoon

 9. Lijkt me een héél coole werkplek… jammer dat ’t het niet geworden is!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

BE INEFFABLE

Life blog of 2 dutchies

Christophe Wallecan

De blog van een marketing student

Vie de Julie

Vie de Julie

Binnenstebuitenboel

Leef achterstevoren!

Liquid skies

Silent people have the loudest minds

misssexandthecity

Life in the city and the sex in my life,.....

Talk About Style

Blogger over alledaagse dingen.... maar dan anders!

Screendependent

Alles over films, series en meer

COS

cosblog.org

The S Files

Be nice, go vegan

Kimdonz

Lifestyle blog

Thomas Pannenkoek

Een Simpele Ziel ondergaat zijn leven

ratjetoe4u

So Close & Yet So Far...

De Hipste adresjes van Gent

We moved to http://hipsteadresjes.gent !

van dichtbij

over het zout op m'n huid, spruitjes met spiegels en de rammelende rest

Morgaine's Passions

Live life to the fullest

MetroPaul

Nederlandstalig blog, sinds 2008

ZoSammieEnzo

Een spontane vrolijke lifestyle blog met humor.

Deborah Hamar

Just me . . .

Naomi in Wonderland

Traveling through life

Adam op Verkenning

Een getrouwde man op verkenning.

MichielZiet

Dagelijkse dingen die soms bijzonderder lijken dan je denkt.

kribbels uit mijn leven

een kijk in mijn gedachten en de gebeurtenissen uit mijn dagelijks leven, heel gewone dingen, misschien ook wel heel bijzondere......

Walt's Hoekje

Gewoon omdat het kan

DOLDRIEST

woordenspel

Margo Hermans

Blog what you live; don't live to blog.

Annelyse

altijd op zoek naar een nieuw project

Tales from the Crib

Putting the sfeer in blogosfeer since 2004

tiny blogt

Tiny kan van alles iets en van niets alles.

Yellow Me.

Live a Healthy Lifestyle

Bubbliciously me

Living the life you love....

Wilco's Charity Challenge

12 maanden ... 52 opdrachten ... 1 goed doel: Right To Play

Beaunino

GEWOON DOOR-ROEIEN

Fashionlifestyleblog

So Close & Yet So Far...

Darling Doormat

Wit and Sh*t on Crete. It’s nothing anyone would ever take seriously, but it amuses me.

overgangsritueel

from genesis to revelation

Lukas Lauridsen

So Close & Yet So Far...

elegant slumming

So Close & Yet So Far...

Life is a garden of Quotes

Over het dagelijkse leven, over reizen en lezen, over koken, over het lief , gewoon over het leven

%d bloggers liken dit: