Skip to content

Solliciteren In Brussel (3)

17/03/2015

Vorige week was ik bij BIK interim in Anderlecht langs geweest op gesprek én had nadien best wel een leuke verrassing te horen gekregen. Kort na mijn gesprek hadden ze bij mijn vorige werkgever referentie genomen. Wat referenties betreft, ik heb daar altijd mijn bedenkingen bij, want achter je rug zegt men toch wat m’n wil, je kan het niet natrekken en héél vaak krijg je zelfs niet eens te horen hoe de referentie was…

De interim kantoorverantwoordelijke vond toch dat ik dat hoorde te weten, of het nu goed of slecht was. In mijn geval had ik tot mijn stijgende verbazing aan de telefoon te horen gekregen dat er letterlijk met bloemen (zonder bijhorende bloempotten, waar ik me eerder zorgen om maakte) gesmeten geweest is over mijn persoon. Zoveel te beter uiteraard en het is mooi meegenomen.

Nu hadden ze op de momenten dat ik vorige week op gesprek was bij andere bedrijven en interim kantoren, al een mail met job beschrijving en route + een bijhorende assessment test die hun klant, het bedrijf nog wilde, doorgezonden met het gevolg dat ik die pas vorig weekend kon inkijken, lezen en printen. Het interim kantoor bellen moest wachten tot gisteren. We hadden eigenlijk uren afgesproken die voor mij haalbaar zijn, wat tijd en afstand betreft en dan kun je je al inbeelden dat afgelopen weekend ik wel even van m’n stoel viel toen ik in de job beschrijving, waarvoor men mij had voorgesteld en waarvoor ik op gesprek mocht gaan, plots kon lezen dat het in shiften werken is én dat die shiften plaats vinden van 7u00 ’s morgens tot 23u00 ’s avonds.

Uiteraard was ik er niet mee opgezet (maar dat heb ik niet laten merken omdat ze er ook nog een andere betrekking van dat bedrijf bij ingestoken hadden in de mail), want tenzij ik met de auto zou gaan (en in Brussel Centrum ga je mij nooit met de auto zien, het is het hem gewoon niet waard voor al de problemen die je er met de auto hebt), dan zou ik daar nooit om 07u00 ’s morgens kunnen geraken, omdat zelfs de eerste trein bij ons pas om 6u40 vertrekt én ik uit ervaring weet dat je nu éénmaal niet zelf je eigen uren kunt kiezen als ge in een shiften systeem MOET werken…

brussel

Natuurlijk was ik nieuwsgierig of die functie misschien iets zou kunnen worden. Ik had me deze morgen ook een pak zakdoeken meegenomen, want ik voelde gisterenavond een prikkeling in m’n keel én da’s meestal het begin van een keelontsteking en verkoudheid, dus gisteren al meteen de paardenmiddelen van medicijnen geslikt om deze week toch niet helemaal de plank af te liggen… Niettegenstaande daarvan, zag deze morgen mijn neus door het vele snuiten/niezen en snotteren van afgelopen nacht er uit alsof ik ferm in den drank gehangen had… ferm rood dus.

Bij het uiteindelijke gesprek bleek mijn voorgevoel dat dit terug een fiasco ging worden te kloppen. De eerst gestelde vragen die ik kreeg gingen alweer over tijd en afstand… Beide functies waren effectief in shiften, te beginnen vanaf 07u00 ’s morgens. Dit zéker al voor de eerste 3 maanden om het bedrijf, de procedures en de globale werking te leren kennen. Ik wou het uit goodwill nog met de wagen proberen, maar kreeg eigenlijk een koude douche toen de HR verantwoordelijke (een crème van een vrouw, héél begripvol en vriendelijk) liet weten dat het bedrijf geen parkeer ruimte heeft… Zelf had ik al gemerkt dat er op héél die baan wel parkeerruimte is, maar dat tegen betaling is, dus dat was ook al géén optie.

Long story short, het gesprek was eigenlijk hierdoor al over nog voor het moest beginnen. Dus terug voor niets eigenlijk een verplaatsing gedaan.

Advertenties
11 reacties
 1. Peter Blanckaert permalink

  Eventueel je auto aan de rand van BXL zetten en met de MIVB verder reizen? Als dat mogelijk is natuurlijk. Ik doe het omgekeerde, wonen in Brussel centrum en werken in Brugge. Perfect te doen met de trein.

  Liked by 1 persoon

  • Helaas vond m’n van het bedrijf omwille van het feit dat het in shiften werken was, dat dit geen haalbare kaart was… Ik geef je gelijk dat bepaalde afstanden best te doen zijn, maar ze moeten je ook zonder vooroordelen hiertoe de kans willen geven…

   Like

   • Peter Blanckaert permalink

    Wat een rare redenering van dat bedrijf. Zo’n aanmoediging voor de auto. Terwijl BXL nogal vastzit op veel momenten.

    Liked by 1 persoon

    • Ja ik weet het, ik ben ook totaal geen fan van met de auto in’t centrum van Brussel te gaan. Maar ja bon, het ligt achter mij ik wil er niet teveel op door bomen… Hadden ze een eigen ondergronds parking gehad, dan had ik het zéker willen proberen.

     Like

 2. Zo naar dat de omstandigheden niet willen meewerken. Maar, de aanhouder wint en het lukt je zeker bij een volgende gelegenheid!

  Liked by 1 persoon

Trackbacks & Pingbacks

 1. Snitching AXA | WorldsApart 2.0

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

BE INEFFABLE

Life blog of 2 dutchies

Christophe Wallecan

De blog van een marketing student

Vie de Julie

Vie de Julie

Binnenstebuitenboel

Leef achterstevoren!

Liquid skies

Silent people have the loudest minds

misssexandthecity

Life in the city and the sex in my life,.....

Talk About Style

Blogger over alledaagse dingen.... maar dan anders!

Screendependent

Alles over films, series en meer

COS

cosblog.org

The S Files

Be nice, go vegan

Kimdonz

Lifestyle blog

Thomas Pannenkoek

Een Simpele Ziel ondergaat zijn leven

ratjetoe4u

So Close & Yet So Far...

De Hipste adresjes van Gent

We moved to http://hipsteadresjes.gent !

van dichtbij

over het zout op m'n huid, spruitjes met spiegels en de rammelende rest

Morgaine's Passions

Live life to the fullest

MetroPaul

Nederlandstalig blog, sinds 2008

ZoSammieEnzo

Een spontane vrolijke lifestyle blog met humor.

Deborah Hamar

Just me . . .

Naomi in Wonderland

Traveling through life

Adam op Verkenning

Een getrouwde man op verkenning.

MichielZiet

Dagelijkse dingen die soms bijzonderder lijken dan je denkt.

kribbels uit mijn leven

een kijk in mijn gedachten en de gebeurtenissen uit mijn dagelijks leven, heel gewone dingen, misschien ook wel heel bijzondere......

Walt's Hoekje

Gewoon omdat het kan

DOLDRIEST

woordenspel

Margo Hermans

Blog what you live; don't live to blog.

Annelyse

altijd op zoek naar een nieuw project

Tales from the Crib

Putting the sfeer in blogosfeer since 2004

tiny blogt

Tiny kan van alles iets en van niets alles.

Yellow Me.

Live a Healthy Lifestyle

Bubbliciously me

Living the life you love....

Wilco's Charity Challenge

12 maanden ... 52 opdrachten ... 1 goed doel: Right To Play

Beaunino

GEWOON DOOR-ROEIEN

Fashionlifestyleblog

So Close & Yet So Far...

Darling Doormat

Wit and Sh*t on Crete. It’s nothing anyone would ever take seriously, but it amuses me.

overgangsritueel

from genesis to revelation

Lukas Lauridsen

So Close & Yet So Far...

elegant slumming

So Close & Yet So Far...

Life is a garden of Quotes

Over het dagelijkse leven, over reizen en lezen, over koken, over het lief , gewoon over het leven

%d bloggers liken dit: